Friday 25 March 2011

Prvi izdelki

Predstavljam vam mazilo za ustnice



Mazilo za ustnice je primerno za nego ustnic ob razpokani ali normalni koži. Uporablja se kot zaščita proti mrazu ali zgolj za navlažitev ustnic. Ravno pravšnja zmes kokosovega olja in čebeljega voska da mazilu trdoto in mazljivost. Se ne stopi tudi če ga nosite v žepu! Seveda je brez dodanih kemikalij in je ročno izdelano doma.

Sestavine: kokosovo olje, čebelji vosek, cimet, eterično olje pomaranče

Sledil bo kratek članek o kokosovem olju, predvsem kako ga je prehrambeni lobi označil za škodljivo substanco, ko je v resnici čudež za zdravje. Seveda pa je nepogrešljiva sestavina pri domačih kozmetičnih izdelkih in čistilih. Kmalu tudi več o tem.

in maslo za telo



Maslo za telo je odlično za po tuširanju. Kožo navlaži in jo neguje, primerno pa je za vsakdanjo uporabo. Poleg tega boste tudi dišali po prijetnem vonju sivke :). Sam ga uporabljam tudi namesto kreme za obraz in roke, ker imam pozimi zelo suho kožo.Vse izdelujem doma, uporabljam pa izključno napisane sestavine!

Sestavine: ekstra deviško olivno olje, nerafinirano karitejevo maslo, rastlinski glycerin, eterično olje sivke

Karitejevo maslo ali shea butter je trenutno poznano kot ena izmed najboljših rastlinskih maščob za nego kože. Nerafinirano pomeni, da je nepredelano, s tem pa ohrani prave učinkovine, ki so koristne za kožo.

Kmalu tudi več napišem o glycerinu in njegovemu učinkovanju, lahko pa povem, da se pridobi iz mila (kateregakoli) in je znan po svojih izrednih vlažilnih učinkih za kožo. Ni izdelan iz nafte!

Za kakršnekoli informacije mi lahko pišete na:  naravnamila.blogspot@gmail.com 

Več čez dan ali dva!

Sončen pozdrav

No comments:

Post a Comment